Blog

Az üzemeltetés legjobb barátja a parkoló szinteken

Valószínűleg sok gépjárművezetővel előfordult már, hogy dolgára sietve nehezen vagy egyáltalán nem talált parkolóhelyet a céljához legközelebb eső utcákban. Ha pedig a közelben lévő parkolóházban vagy mélygarázsban  próbált helyet találni, hosszú perceket bolyongott míg megtalálta a számára legmegfelelőbb helyet, miközben bosszankodott a beláthatatlan szintek és parkoló sorok labirintusában. 

Ha végül mégis talált egy szabad helyet közelebb érve meglátta, hogy egy kisebb gépjármű foglalta el a helyet, vagy éppen láthatóvá vált a felfestés, hogy az egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott férőhely.

A ParkSol intelligens parkoló foglaltságjelző rendszere a parkolással járó problémákat mind orvosolja. A rendszer különféle környezeti viszonyok mellett, kül- és beltéren egyaránt kiválóan használható megoldás, amely kényelmes áttekintési lehetőséget biztosít a parkolón belül, ha a gépjárművel haladva nem láthatók a számunkra megfelelő parkolóhelyek. Elkerülhetővé válnak a parkolókban kialakuló forgalmi dugók, torlódások, felesleges bolyongás, valamint a statisztikák révén megszüntethetők a fizetésekkel való visszaélések is.

A parkolót keresők jelzések segítségével a lehető leggyorsabban juthatnak el egy szabad helyhez. Ezáltal stresszmentes és kellemes parkolási élményt nyújt, ami elégedett ügyfeleket eredményez. A ParkSol rendszerrel nem csak jövedelmezőbbé teheti a parkolóhelyet kínáló szolgáltatását, de versenytársaival szemben is előnyhöz juthat, ahol ilyen rendszer még nem került kiépítésre.

Irodaházak esetében magas költséget jelenthez, ha van a parkoló szellőztető rendszere folyamatosan üzemel. A ParkSol épületgépészeti megoldásokkal is integrálható, így képes jelezni, ha a parkoló kihasználtsága egy bizonyos szint felett van, és indokolt a szellőzőrendszer működtetése. A ParkSol parkoló rendszere, képes a környezetbarát létesítmény támogatására és csökkentheti az üzemeltetési költségeket is. A gazdasági előnyök mellett a hatékonyság is jelentésen növelhető, mivel a percre pontos online adatok lehetővé teszik az akár 100%-os kihasználtságot, ezzel jelentős többletbevételt termelve.

A rendszer felépítése igen egyszerű. A parkolóhely felett található ultrahangos érzékelő,  folyamatosan figyeli az alatta lévő területet. Amennyiben egy gépjármű áll az eszköz alá, érzékeli a távolság csökkenését, így az érzékelő elküld egy jelet a távkijelző egységnek, ami a piros, foglalt jelzést jeleníti meg. A parkolóhelyek távkijelző fénynek színei szabadon választhatók. Különböző színek használatával jelezhetők például egyedi férőhelyek, mint például, fehér szín a mozgáskorlátozott parkolóhoz, míg a kék az elektromos autó töltési lehetőséggel ellátott parkolóhelyeket jelölhetik. A zöld szín az általános szabad helyeket jelenti. Ha az adott parkoló foglalt, akkor a távkijelző színe minden esetben pirosra vált.

1 zónában 127 db érzékelő lehet sorba kötve, amelyeket a zóna kontroller működtet. A kontrollerek LAN hálózaton kapcsolódnak egymáshoz, amelyek hálózati elosztóként (switchként) funkcionálnak, ezáltal rengeteg parkolóhelyet képesek egy időben kezelni. Az eszközök IP66-os védettségűek, tehát teljes mértékben védettek por, erős vízsugár vagy vízbe merítés ellen is. A parkolóhelyek foglaltsága mellett lehetőség van a beláthatatlan sorok elejére vagy a parkoló bejáratához nagy fényerejű LED megjelenítő táblák elhelyezésére. Ezek kijelzik az adott útirányban vagy az egész parkolóban összesen elérhető parkolóhelyek számát.

A rendszer lelke a menedzsment szoftver. A zóna kontrollerek adatai alapján a szoftver képes arra, hogy valós időben jelenítse meg egy térképes felületen a teljes parkoló állapotát. Ezáltal lehetőség nyílik különböző jelentések, kimutatások készítésére, amelyek a kihasználtsági adatokon túl a marketing vagy az értékesítés területén is hasznosak lehetnek. Adatokat kaphatunk a parkoló teljes kihasználtságáról, akár napszak szerinti bontásban is. A ParkSol szoftvere képest a VIP funkciók ellátására is, így bérletes vagy kiemelt ügyfelek kezelésére is megoldást nyújt.

A ParkSol parkoló rendszert a világ több táján is alkalmazzák Észak-Európától Afrikáig, az Egyesült Államoktól a Közel-Keletig. A Magyarországon működő legnagyobb rendszer egy 3 szintes, 1400 férőhelyes mélygarázsban található. Az 1400 darab érzékelő mellé ugyanennyi távkijelző került felszerelésre, továbbá 65 darab LED megjelenítő tábla segíti a közlekedést, elősegítve ezzel a kényelmes és gördülékeny parkolást a mélygarázsban.

 

Részletes információkérés és igényfelmérés:

Tel.: +36 30 233 1030

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online