Blog

SymMX API: A biztonságos interfész a Commend Symphony megoldásokhoz.

Minden bizonnyal Önnek is gondot okozott már, hogyan kezelje és vezérelje hatékonyan az épület különböző interkom rendszereit. A válasz megérkezett! Itt a  Symphony MX Device API!

Az API lehetővé teszi, hogy ne csak az interkom egységek, hanem a Symphony modulok is egyszerűen, közvetlenül vezérelhetők legyenek külső gyártótól származó rendszerek által. A Symphony MX Device API emellett aktuális állapot- és előzményinformációkat is biztosít, és zökkenőmentesen integrálható a gyűjtőmegoldásokba.

Nézzük meg, hogyan segíthet ebben a SymMX API.

Egy épületirányítási rendszerben kombinálhatjuk a különböző érzékelők (pl. füst- vagy mozgásérzékelők, az ipari ágazatban termelési vagy gépadatok is) adatait, és ezeket az adatokat felhasználhatjuk különböző műveletek automatikus elvégzésére és a megfelelő utasítások küldésére a Symphony kommunikációs rendszerhez.
Többek között:

- Hívások automatikus továbbítása meghatározott személyeknek vagy kaputelefon-állomásoknak.

- Vészhelyzet esetén automatikusan vészhelyzeti üzemmódba kapcsolja a kaputelefon-állomásokat, hogy segítse az emberek tájékoztatását és a vagyontárgyak védelmét.

- Előre programozott folyamatok automatikus végrehajtása (pl. vészhelyzeti értesítések, riasztások, bejelentések, evakuálást segítő intézkedések).

- Szükség szerint rögzítheti és visszaküldheti az adatokat, például az intelligens hangfelügyelet által kritikusnak ítélt, akusztikusan azonosított és lokalizált hangokat.

Kiberbiztonság

Az API-k esetén alapkövetelmény, hogy biztonságosnak kell lenniük a hackertámadásokkal, illetéktelen hozzáférési próbálkozásokkal szemben. A Commend azonban még ennél is tovább megy: a SymMX API-t, mint minden Symphony-összetevőt, a Commend szigorú kiberbiztonsági kritériumai szerint fejlesztette ki a "Privacy and Security by Design" szellemében. Ez nem jelent mást, mint:

-A kiberbiztonság az interfész központi eleme a fejlesztés első lépéstől, kód első sorától kezdve.

 - Az adatokat kizárólag HTTPS titkosítással továbbítja a külső gyártó rendszereibe, vagy veszi át külső gyártó rendszereiből.

- Minden REST API(bizonyos szoftvertervezési elvekhez igazodó programozási felület -REST = REpresentational State Transfer).* végpontot hitelesítéssel is biztosítunk.

Az SBT Protect Kft a 2013-as létrejöttét követően is a Siemens megoldások elkötelezett híve maradt, azonban ezen túllépve jó pár éve már, mint rendszerintegrátorként tekintünk magunkra. Erősségeink közé soroljuk, hogy a sok különböző rendszertől érkező jelzéseket közös nyelvre hozzuk és a legkülönfélébb logikai kapcsolatokat alakítjuk ki. Az ilyen fejlesztési projektek által létrehozott érték az, ami által a létesítményüzemeltetés a leggördülékenyebb módon folytatja le az intézkedési rendeket, akár egy havária helyzetben. A rendszereinkhez igényelhető Application Programming Interface-ek (API-k) segítségével jól átgondolt tervezéssel és komoly programozási munkával extra, eddig még elő nem fordult, egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni.

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online