Blog

Parkolás az Oázisban

Az Egyesült Arab Emírségekben a projektek megvalósítására csak a legjobb megoldások jöhetnek számításba. Talán éppen ennek köszönhetően került beépítésre a Parksol parkolás menedzsment rendszere Dubai legújabb bevásárlóközpontjában, a Silicon Oasis Centralban.

Az Emírségekben nagyban gondolkoznak, így ezen projekt esetén is 3500 parkolóhely felügyeletét, a hatékony parkolás menedzselését kellett professzionális módon megoldani.

A Silicon Central, egy háromszintes bevásárló- és szabadidős központ, amely kiemelkedő vásárlási és szórakozási élményt biztosít az ide érkezőknek. Természetesen kávézók és éttermek is várják a látogatókat. A bevásárlóközpont parkolói egyszerre akár 3500 autó befogadására is alkalmasak.

Az ide érkező vásárlók nem akarnak időt vesztegetni a parkolóban szabad parkolóhelyet keresve. A legfontosabb tehát az volt, hogy olyan parkolót építsenek, amely minden kényelmet biztosít, és időt takarít meg a vendégeknek. Már a tervezéskor nyilvánvaló volt, hogy egy ilyen méretű parkolóobjektum nem működhet hatékonyan modern parkolás segítő rendszer nélkül. A naponta érkező több tízezer vásárló jogos elvárása, hogy minél előbb szabad parkolóhelyet találjanak.

A projekt fő céljai között nem csak az szerepelt, hogy az autósok a lehető legrövidebb idő alatt találjanak szabad parkolóhelyet, hanem elengedhetetlen volt egyes várakozásra használt területek elkülönítése is. A környezettudatosság jegyében szintén nagy hangsúly volt a károsanyag-kibocsátás csökkentésén is. Minél hamarabb talál egy autó szabad parkolót, annál kevesebb káros anyagot bocsát ki feleslegesen. A parkolás segítő rendszer a vásárlói élmény fokozásában is szerepet játszik, hiszen az érkező a parkolóval találkozik elsőként a központ szolgáltatásai közül. Ha ez a folyamat – azaz a parkolás - hatékonyan, gyorsan, zökkenőmentesen zajlik, az nagyban növeli a vásárlói élményt, valamint a vendég visszatérésének esélyét is.A projekt megvalósításához a Silicon Central bevásárlóközpontban 2 féle Parksol rendszer került telepítésre. A beltéri parkoláshoz egy mennyezeti ultrahangos rendszer, a kültéri részen vezeték nélküli mágneses érzékelők kerültek kiépítésre. Kültéren a mágneses érzékelők a padlóra vannak szerelve és érzékelik az érkező járművet. A rendszer a zónavezérlőkön és a kapukon keresztül kapja az érzékelőktől érkező információkat, feldolgozza azokat. A beltéri és kültéri rendszerek összekapcsolva egy szerveren futnak. A Parksol LED-es kijelző rendszere az adott parkoló zónában vagy az egész parkoló szinten mutatja a szabad parkolóhelyek teljes számát. A járművezetők előre eldönthetik, hogy hova hajtanak be. A látogató valós idejű információkat kap a szabad helyek számáról a Parksol rendszernek köszönhetően.

A kivitelező választása azért esett Parksol parkolás menedzsment megoldására, mert ez a rendszer az igényeknek megfelelően testre szabható, megbízható, könnyen telepíthető és könnyen beállítható. Ezen kívül, az egész rendszer IP66-os védelemmel rendelkezik, ami hosszú élettartamot garantál még erősen poros (sivatagi) környezetben is.

A Parksol szakembereinek a legnagyobb kihívás a két különböző rendszer (kültéri és beltéri) sikeres integrálása volt, mivel egy rendszerben kellett kezelni a hatalmas mennyiségnek számító 3500 parkolóhelyet, ám a Parksol rendszer ezt a problémát a várakozásokat túlszárnyalva megoldotta.

Milyen előnyökkel jár az üzemeltető számára a rendszer?

Valós idejű parkolási foglaltsági adatok és statisztikák.

A parkolóhelyek ellenőrzése (foglalások az alkalmazottak, VIP ügyfelek számára, időzítés).

Alacsony energiafelhasználás. A LED technológiát használó táblák üzemeltetése költséghatékony megoldás.

Kontrollálható, alakítható parkolási bevételek. A hozammenedzsment és a dinamikus árképzés, például a "prémium parkolók" programjai valamint a hűségprogramok révén a kereslet és kínálat egymáshoz igazítható, rövidítve ezzel a projekt megtérülési idejét.

Összefoglalva, a hatékony parkolásmenedzsment környezetbarát, modern, bővíthető, növeli a vásárlói elégedettséget, költséghatékony és testre szabható.

Egy szóval: Parksol.

Amennyiben Ön is kihasználná a Parksol rendszer előnyeit, keresse munkatársunkat kérdéseivel.

© 2021 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online