Blog

Okos megoldások, de nem okos otthonoknak. 4. rész: Turizmus

A legtöbb modern nagyváros bevételeinek jó részét a turizmus adja. Az ide érkező látogató, pedig nem csupán akkor elégedett, ha szépek az épületek és olcsók az éttermek, hanem akkor is, ha az utazáshoz szükséges információkat gyorsan tudja beszerezni a célállomáson. Programok, utazástervezés, látnivalók, biztonság? Lássuk hogyan válaszolnak a Commend Okos város megoldásai erre az összetett kérdésre.

Manapság a turisták is szívesen utaznak "okos" módon. A nyomtatott várostérképeket és prospektusokat már régóta felváltották az alkalmazások és az érintőképernyők, az ebből fakadó előnyökkel: könnyű útvonaltervezés, pontos navigáció, pontos információkkal az útvonal mentén.  A releváns részletek egy ujjmozdulattal elérhetőek, akárcsak az utazási blogok, a vendégértékelések, a látnivalók rangsora és még sok más.

Hogyan profitálhatnak ebből a megfelelően ’okosított’ városok?

Az interaktív információs kijelzők biztosítják a város megfelelő bemutatását, a fontos témák előtérbe helyezését, a turisták és a lakosság számára vonzó események kiemelését, sőt, friss tippekkel és máshol nem elérhető információkkal is ellátják őket.

Legfrissebb hírek és eseményhirdetések, kereskedelmi ajánlatok, kiegészítve időjárási, közlekedési és utazási információkkal: a város és környéke látogatóbarát reflektorfénybe állításának lehetőségei rendkívül sokoldalúak. A Commend Smart City megoldásait kifejezetten úgy tervezték, hogy ezt a lehetőséget optimálisan kihasználják - például az információs kioszkokba vagy terminálokba teljesen integrált audio/video Intercom segítségével. Az eszközök kényelmes interaktív kijelzőkkel rendelkeznek, és közvetlen híváskapcsolatot biztosítanak, például egy idegenforgalmi irodához vagy segélyhívó központhoz - mindezt egyetlen gombnyomással (vagy érintéssel).

A terminálok azonban ennél többről is szólnak - a befogadó szerkezetek (pl. a segélypontok oszlopai) gyakran e-kerékpár töltőállomásként vagy a vészhelyzeti defibrillátorok tárolására szolgáló rekeszként is funkcionálnak. A Commend megoldások itt is segíthetnek - például azzal, hogy a defibrillátor használatakor automatikusan hívást indítanak a biztonsági vagy egészségügyi központba. Így a felhasználók technikai utasításokat kaphatnak és orvosi segítséget kérhetnek. Mi több, az automatikus szabotázs riasztások segítenek megelőzni a eltulajdonításokat és visszaéléseket.

Kik élvezhetik ezen okos város megoldások előnyeit?

Turisták, helyi lakosok:

- Turisztikai információk megjelenítése: várostérképek, látnivalók, útvonalak, rendezvények, tömegközlekedési menetrendek, szobafoglalási szolgáltatások és sok más információ
- Városi információk megjelenítése
- Hangkommunikáció információk vagy segítség kéréséhez, taxibérléshez stb.
- Extra biztonság az elsősegélynyújtókkal való közvetlen híváskapcsolatnak köszönhetően vészhelyzetekben.
- DDA/ADA-kompatibilis kommunikáció hallássérült személyek számára
- A turisták támogatása a városban

 

Városüzemeltetés, idegenforgalmi szolgáltatók:

- Egyénre szabható megjelenítés és a kívánt tartalom elhelyezése
- Pozitív felhasználói élmény a turisták számára a város felfedezésének támogatásának köszönhetően, miközben extra biztonságot és gyors reagálást élveznek vészhelyzetben.
- Kényelmes hozzáférés a segítséghez és az információkhoz vizuális, akusztikus és érintéses interakció révén
- A kijelzők további kereskedelmi célú felhasználása reklámok céljára

 

 

Rendfenntartók, mentőegységek:

- Városszerte azonnali reagálás vészhelyzetekben és válsághelyzetekben a helyszínen tartózkodó személyekkel való kétirányú audio/videó kommunikációnak köszönhetően ("beszélő kamerák").
- A hívó helyének automatikus azonosítása
- Gyors helyzetértékelés a közeli kamerák automatikusan aktivált képe alapján
- Közvetlen kommunikáció, amely lehetővé teszi az ellenőrzést, a helyzetmegismerést és az utasítások továbbítását.
- A sürgősségi szolgálati rádiókommunikáció integrálása

Mint látható, a Commend Okos város megoldások, szinte minden helyzethez nyújtanak professzionális megoldásokat. Ha ezekkel kapcsolatban kérdése merül fel, keresse szakértőinket.

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online