Blog

Okos megoldások, de nem okos otthonoknak. 2. rész: Tömegközlekedés

A tömegközlekedési eszközök utasainak jogos elvárása, hogy az esetleges menetrend változásokról időben értesüljenek. Emellett természetesen fontos szempontok a biztonság, tervezhetőség, időmegtakarítás. A Commend Okos Város megoldásai megfelelő válaszokat adnak ezekre a kérdésekre.

A releváns utastájékoztatásnak és az utazással kapcsolatos részleteknek (pl. menetrendváltozások) valós időben kell rendelkezésre állniuk, és a segítségnek mindig elérhetőnek kell lennie, még akkor is, ha a jármű mozgásban van. Ehhez kifogástalan minőségű kommunikációra és eszközökre van szükség. A Commend kommunikációs megoldásai ezt nemcsak menet közben biztosítják, hanem már a buszra vagy vonatra való felszállás előtt, a megállóban is.

A lehetőségek tárháza

A szabványos érintőképernyős interkom állomásoktól az információs terminálok és segélykérő oszlopokba integrálható kommunikációs modulokon át a teljesen egyedi megoldásokig, minden megtalálható a Commend portfólióban. A rendszer és a benne rejlő funkcionalitás az utazás minden résztvevőjének előnyökkel szolgál:

Utas:

Valós idejű információk megjelenítése és aktuális hírek: menetrendi információk/változások, interaktív útvonaltervezés, figyelmeztető üzenetek, értesítések.

Turistáknak szóló információk megjelenítése: Rendezvények részletei, kereskedelmi ajánlatok, időjárási vagy közlekedési információk.

Ügyfélkérdések a menetrenddel, más szolgáltatásokkal való kapcsolattartással kényelmes, könnyen kezelhető közvetlen hívóterminálok segítségével.

Magas szintű személyi biztonság és védelem a nyomógombos segélyhívó csatlakozásoknak köszönhetően

DDA/ADA-kompatibilis kommunikáció a hallássérült személyek számára.

Szolgáltató:

Elégedett utasok, köszönhetően a mindennapi utazási élménynek és a vészhelyzetben történő azonnali reagálásnak.

A valós idejű ügyfélinformációk vizuális és akusztikus kommunikációja kijelzőkön vagy interaktív érintőképernyőkön, valamint hangosbeszélőn keresztül.

Az ügyfélszolgálatok és a vészhelyzeti segélyhívók támogatása a hívó helyének azonnali azonosításával a vezérlőpultnál.

A kijelzők kereskedelmi célú felhasználása reklámcélokra.

Biztonsági szolgálat, mentőegységek:

Azonnali vészhelyzeti reagálás a közlekedési hálózaton belül az állandó akusztikus helyszíni jelenlétnek köszönhetően.

Gyors helyzetértékelés és utasítások közlése a hívó helyének azonnali azonosítása alapján; hangkapcsolat a közeli térfigyelő kamerák képének opcionális automatikus megjelenítésével.

A hatósági rádió rendszer integrálása.

A Commend megoldásai könnyebbé teszik a tömegközlekedést. De mi történik, ha gyalog indulunk útnak? Sorozatunk következő részében ezt a témát járjuk körül.

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2023 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online