Blog

Járműszámlálás kamerákkal

Az elmúlt hónapokban a Parksol számos modern megoldását bemutattuk, az indukciós hurkoktól kezdve egészen a BLE rendszerig. Sok esetben azonban az épületüzemeltetők ragaszkodhatnak a meglévő infrastruktúra használatához. Ilyenkor hasznos igazán a Parksol parkoló rendszer azon előnye, hogy a meglévő kamerarendszerre is csatlakoztatható.

Hogyan működik a rendszer?

A PARKSOL képfeldolgozással érzékeli az autó meglétét, és olyan információkat is szolgáltat, mint például a parkolóban rendelkezésre álló szabad parkolóhelyek száma.
A rendszámtábla-felismeréssel ellátott videó alapú járműszámlálás a Parksol-t nemcsak az útbaigazításhoz, hanem a parkolási adminisztrációs rendszerhez is felhasználhatóvá teszi. A Vehicle License Plate Recognition megoldás a rendszámmal rendelkező autók valós idejű számlálásához készült, amely a legegyszerűbb mód az áthaladó autók felügyeletére, nem csupán számlálásra, hanem az autók azonosítására is. Nincs szükség induktív hurok vagy további érzékelők telepítésére.

A rendszer előnyei:
- Autószámlálás. A kamera megszámolja az érkező/távozó autókat, és információt küld a Parksol szerverre.
- Rendszámtábla felismerés. Ezzel a funkcióval a parkolási adminisztráció fehér/fekete listákat készíthet, az ügyfeleket típus szerint szűrheti (pl. nem kívánt vagy alkalmazott), valamint az üzemeltető jelentéseket kaphat a parkolási forgalomról.
- Parkolóhely-foglalás. Amikor az ügyfél a rendszám megadásával parkolóhelyet foglal, a rendszer automatikusan engedélyezi a parkolóhelyhez történő hozzáférést egy adott autó számára. Csak arra az időszakra engedélyezi a hozzáférést, amikor a parkolóhely foglalás érvényes. Ez a funkció megkönnyíti a parkoló adminisztrációját.



A Parksol külön videó vezérlő rendszert tervezett valós idejű képek elemzésére, amely leghatékonyabb módja az elhaladó autók számlálásának és azonosításának.

Funkciók:
- A vezérlő képes elemezni a harmadik fél kameráiból származó képinformációkat, amelyek a parkolóhelyekre való be- és kihajtási sávokat figyelik.
- A videójelet egy speciális számláló algoritmussal dolgozza fel a bejövő/kimenő járművek számlálásához.
- A rendszer naprakész statisztikai adatokat szolgáltat a megfigyelt sávokon áthaladó járművek számával kapcsolatban.
- A vezérlő egyidejűleg egy videó-jelfolyamból akár 4 be- és kihajtó sávot is képes megfigyelni (a be- és kilépő sorok konfigurációjától és a kamerák elhelyezésétől függően).
- Kiküszöböli a magánélet védelmére vagy az adatvédelemre vonatkozó jogszabályokkal való ütközéseket. Ez a típusú vezérlő nem tárol képeket vagy videofelvételeket.

Miért van szükség parkolás menedzsment rendszerre?

Napjainkban az autóhasználók gyakran szembesülnek a problémával, hogy az autó állomány óriási növekedése miatt nem találnak szabad parkolóhelyet egy parkolóban. A járművezető behajtást követően hosszú időt tölt a szabad parkolóhely keresésével és nem biztos, hogy sikerrel jár. Ezt a problémát orvosolja a Parksol rendszer, megmutatja a szabad helyek számát és segít rövid idő alatt megtalálni azokat. A Parksol egy modern parkolás menedzsment rendszer, amely nem csak a parkolni kívánó autósok, de a parkoló üzemeltetők elvárásait is maximálisan kiszolgálja.

Amennyiben érdeklődik megoldásaink iránt, bővebb tájékoztatásért keresse kollégánkat.
Kreutzer András
üzletfejlesztési menedzser
+36 30 233 10 30

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online