Blog

Interkom megoldások kritikus infrastruktúrák esetén. 1 rész: Erőművek

A Commend interkom megoldásai az élet minden területén hasznosak, kiemelten fontosak azonban az úgynevezett kritikus infrastruktúrák esetén. Most induló sorozatunkban eszközeink eltérő felhasználási lehetőségeit mutatjuk meg különböző ipari körülmények között.

Az erőművek termelik a mindennapi élethez szükséges energiát. Világszerte függünk az elektromos energiától, és az erőművek jelentik az egyik nélkülözhetetlen pillérjét az energiatermelés, energiaelosztás és az energiafogyasztás hálózatának.

Hogyan valósítható meg a hatékony kommunikáció egy erőműben, amely szinte minden esetben egynél több alállomásból áll? Hogyan növelhetjük a területen dolgozó munkatársak biztonságát? Mit tehetünk, ha nemkívánatos látogatókat észlelünk a területen, a komplexumban?

Nehéz feladat. De nem lehetetlen. A Commend interkom megoldásainak segítségével hatékonnyá válik a munkatársakkal történő folyamatos kapcsolattartás és a terület egységein történő folyamatok nyomon követése.

Az SBT Protect Kft-nél már a kritikus infrastruktúra védelmének tervezési fázisában is szem előtt tartjuk a célt, hogy megkönnyítsük az Ön mindennapi munkáját, és folyamatos kapcsolatot biztosítsunk az összes helyszíni alkalmazottal.

A Commend megoldásai többek között a következő előnyöket biztosítják:

    megbízható, rugalmas és a legmagasabb kiberbiztonsági elvárásokat kielégítő rendszerek, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak az Ön igényeihez,

    kétirányú kommunikációt biztosítanak, amikor és ahol csak szükséges,

    beléptetés menedzsment támogatás,

    segítenek távol tartani a nem operatív személyzetet a telephelytől,

    könnyen integrálhatók és csatlakoztathatók a meglévő rendszerekhez.

Kétirányú kommunikáció és hangosbemondó

Időnként nehéz elérni a területen tartózkodókat, különösen, ha több alállomásról van szó. A mobilhálózat nem mindenhol működik és a mobileszközök akkumulátora is lemerülhet. A hangosbemondó önmagában gyakran nem elegendő, különösen, ha információcserére van szükség. A hangosbemondó rendszer egy rugalmas Commend interkom megoldással kombinálva lehetővé teszi a tájékoztatást és az azonnali visszajelzést is. Ezzel rengeteg időt és pénzt takaríthat meg. 

 

 

Kerítés védelem és beszélő kamerák

Attól tart, hogy illetéktelenek lépnek be a telephelyére, ellopnak valamit vagy megrongálják a berendezéseket? A beszélő kamerák tökéletes biztonsági megoldást jelentenek, mivel a kamera látványa gyakran nem elég a betolakodók elriasztásához. A hangszórók lehetővé teszik, hogy közvetlenül szólítsa meg a nemkívánatos látogatókat és ezzel eltántorítsa őket szándékaiktól.

 

 

Belépéskezelés és beléptetés-ellenőrzés

Az összes bejáratnál biztosított beléptetés-ellenőrzés biztosítja, hogy csak az arra jogosult személyek lépjenek be az Ön telephelyére anélkül, hogy további biztonsági személyzetet kellene az adott helyekre telepíteni. A hatékony beléptetéskezelés támogatja Önt a mindennapi feladatok elvégzésében, és áttekintést adhat a területen tartózkodók helyéről.  

 

 

 

Gyors reagálás az eseményekre

A beépített Interkom-állomásokkal, interaktív kijelzőkkel és kamerákkal ellátott segélypontok jelentősen csökkentik a vészhelyzet kezelésére szükséges időt, mivel Ön könnyen áttekintheti a szituációt a videóképek segítségével, beszélhet a helyszínen tartózkodó személyekkel, és szükség esetén utasításokat adhat.

 

 

 

Központi irányítás egy több telephelyen működő létesítményben

Egy központi vezérlőpult / kezelő rendszer, mint például a Commend Studio vagy egy meglévő SCADA-rendszer egyszerűsíti a munkáját és növeli az üzemeltetés hatékonyságát. Részletes áttekintést nyújt telephelyeiről, karbantartási műveleteiről és a személyek tartózkodási helyeiről. Commen interkom rendszerrel kombinálva bármikor élőszavas kapcsolatba léphet kollégáival, megoldhatja a problémákat és támogatást nyújthat anélkül, hogy elhagyná a központot.

Ahogyan Ön is láthatja, a Commend interkom rendszerei minden lehetséges igényre hatékony megoldást szolgáltatnak.

Amennyiben kérdése merül fel, vagy árajánlatot kérne interkom rendszereinkkel kapcsolatban, keresse tanácsadó kollégánkat az alábbi elérhetőségen:

Kreutzer András
üzletfejlesztési menedzser
+36 30 233 10 30

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online