Blog

Intercom megoldások liftekhez

Olyan épületet üzemeltet, melyben több lift is található? Akkor tudja, milyen kihívást jelent mindent nyomon követni és a műszaki rendszereket a legújabb szabványoknak megfelelően karbantartani. Tudja, hogy mit jelent az Ön felelősségi körébe tartozó összes felvonó zavartalan működésének biztosítása, és az, hogy kritikus helyzetekben a lehető leggyorsabban tudjon reagálni.

A felvonórendszerek üzemeltetőinek gondoskodniuk kell arról, hogy a beszorult személyek a lehető leggyorsabban kiszabaduljanak, és hogy a felvonókabinokba és a felvonókból való kommunikáció mindenkor biztosított legyen. Ez az egyetlen módja az EN 81-28:2018 szigorú európai szabványnak való megfelelésnek.

Az egész Európai Unióban, valamint a legtöbb uniós irányelvet átvevő más országokban (például Svájcban vagy Norvégiában) az EN 81-28:2018 szabványnak megfelelő felvonó-intercom rendszer minden személyfelvonó esetében kötelező. Ez a szabvány előírja, hogy amennyiben a felvonókabin zárt ajtókkal az emeletek között elakad, a beszorult utasoknak rendelkezniük kell egy kihangosított intercom-berendezéssel, amely lehetővé teszi számukra, hogy kapcsolatba tudjanak lépni a kiszabadításukat végző személyzettel. A Commend minden olyan elvárást teljesít, amely megfelel ennek a szigorú szabványnak és tökéletesen az Ön igényeihez igazodik.

Biztonságos

Ha a liftkabinban rekednek utasok, akkor biztonságos kommunikációra lesz szükségük a vészhelyzet bejelentésére. Ha a hívás létrejön, csak az arra jogosult operátor lesz képes a kommunikáció megszakítására. A csapdába esett személyek folyamatosan kapcsolatban lesznek a mentőegységekkel vagy az operátorral, és folyamatosan tájékozódnak a mentési művelet folyamatáról. Az EN81-28:2018 szabványnak megfelelő megvilágított szimbólumok további segítséget nyújtanak.

 

 

Megbízható

A szabvány által előírtak szerint a Lift Intercom rendszert legalább háromnaponta teljes körűen tesztelik, beleértve a gomb fizikai megnyomásának szimulációját is. Minden tesztet az üzemeltető dokumentál.

Karbantartáskor is jól jön

Ha a felvonó karbantartási munkálatai során a karbantartást végző munkatársnak kérdése merülne fel, egyszerűen és gyorsan kapcsolatot létesíthet valamelyik kollégájával anélkül, hogy walkie-talkie-ra vagy mobiltelefonra lenne utalva.

 

 

 

Teljesen integrált lift intercom rendszer

 • Kifejezetten a felvonókabinokban, a kabin tetején, a felvonóaknában és a gépházban is használható.
 • Kéz nélküli, kétirányú hangkommunikáció
 • Egyszerű és intuitív működtetés a vészhelyzeti gombon keresztül
 • Automatikus megnyugtató üzenet a kabinban vészhelyzet esetén
 • Kiváló HD audio hangminőség automatikus háttérzaj-elnyomással
 • Maximális megbízhatóság a folyamatos vonalfelügyeletnek és a ciklikus hangszóró/mikrofon önellenőrzésnek köszönhetően
 • A meglévő infrastruktúra és kábelezés optimális, költséghatékony kihasználása

Teljeskörű megoldások a biztonsági intercomhoz az egész épületben:

 • A felvonókommunikáció egyszerű integrálása az épület kommunikációs rendszerébe, helyi központ segítségével.
 • Optimális, központi áttekintés az intercom-állomások állapotának kijelzésével

Milyen technológiát használjon?

A Commend kétféle technológiát ajánl a Lift Intercom megoldásokhoz - mindkettő a legmagasabb rendelkezésre állást és üzembiztonságot garantálja. Mindkét technológiát úgy tervezték, hogy az EN81-28:2018 szabványnak teljes mértékben megfelelő megoldást jelentsen.

Digitális 2 vezetékes

Egy bevált technológia, amely független kábelezést használ, akár 3.000 m hosszúságot is lehetővé tesz az Intercom szerver és a liftkabinban lévő Help Point között. Az előnyök egyértelműek: még magas épületekben sem okoz gondot az Intercom kábelezésnek a felvonó vontatott kábeleivel való együttfutása. A független kábelezésnek köszönhetően a legnagyobb üzembiztonság biztosított.

Symphony BF

A Symphony BF a tökéletes SIP-alapú IP-platform minden biztonsági kommunikációhoz. A meglévő IT-infrastruktúra felhasználásával ez az a technológia, amellyel költséghatékony lift intercom megoldás hozható létre. A szabványos protokollokon alapulva tartalmazza a Commend kiberbiztonsági funkcióit, beleértve a biztonságos kommunikáció titkosítását.

Lift intercom a felvonókabinban

A felvonókabinokban az EN 81-28:2018 szabványnak megfelelően hatékony kétirányú kommunikációs rendszer kerül telepítésre, amely lehetővé teszi, hogy a segélyszolgálat mindig elérhető legyen.

 • Távirányítású segélyhívó gomb a segélyhívás szimulációjához
 • Folyamatos vonalfelügyelet és ciklikus hangszóró- és mikrofonvizsgálat
 • Jelzés és naplózás a vezérlőállomáson
 • Felvonó-intercom állomásokkal a kabin tetején, a liftaknában és a gépházban
 • Hangszóró funkció, pl. információk közléséhez vagy háttérzenéhez.

Amennyiben többet szeretne megtudni Commend Lift Intercom megoldásunkról, keresse kollégánkat.

Kreutzer András
üzletfejlesztési menedzser
+36 30 233 10 30

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online