Blog

Grillszezon, a háztartási tüzek nagy barátja

Itt a nyár, ráadásul afrikai forrósággal köszöntött ránk a szezon. Ebben a melegben megnő a háztartási tüzek esetszáma is. Miért? A grillszezon beköszöntével egyre több helyen gyújtanak tüzeket az udvarokban bográcsozás, sütögetés céljából. Szerencsére hazánkban mindezt elég tudatosan végezzük, de mindig vannak olyan óvatlanul meggyújtott tüzek, melyek észrevétlenül elszabadulnak.

A lángra kapó grill vagy tűzrakás mellett, sajnos, a gépjárművekben is keletkezhetnek tüzek. Az utóbbi években néhány márkánál ez típushibának bizonyult, de ebben a forróságban bármely, kevésbé karbantartott autó lángra kaphat. Az autóban felcsapó tűz pedig a legveszélyesebbek közé tartozik. Ha mindez haladás közben történik, akkor a menetszél hihetetlen erővel táplálja a felcsapó lángokat, míg az üzemanyag miatt a robbanásveszély is hatalmas.

Mit tehetünk, ha az otthoni grill, tűzrakás vagy a dugóban álló autónk lángra kap? Ilyen esetekre tökéletes megoldás a ReinoldMax habbal oltó készüléke.

Az oltókészülék minden típusú tűz oltására alkalmas, ideértve az olaj- és elektromos tüzeket is. A nem mérgező AFFF hab vizes filmréteget képez, amely hűtő hatású és elzárja az oxigént az éghető anyagtól, mindezt biztonságos 3-4 méteres távolságból.

Használata semmilyen káros anyag kibocsátással nem jár, az oltóanyag egyszerűen letörölhető. Környezetbarát, nitrogén hajtógázzal üzemel.

Méretei miatt a család minden tagja könnyen használhatja, fújható akár ruhára, bőrre is. Könnyen hordozható, egy kirándulással egybekötött grillezésre is könnyen elvihető, de nem foglal nagy helyet egy hosszú autóút során sem.

A közepes méretű 750 g-os kivitel autók, lakókocsik ideális tartozéka. Nyomását rendkívül hosszú ideig tartja, évekig készenlétben áll, sőt többször is használható, míg teljesen ki nem ürül. Emellett az oltás nem okoz akkora másodlagos kárt, mint az oltóporok használata.

Ismerkedjen meg részletesebben ezzel az igen hasznos és környezetbarát tűzoltó megoldással a márka honlapján: www.reinoldmax.hu

A ReinoldMax habbal oltó hasznos tulajdonságait az alábbi videóban is megtekitheti.

© 2021 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online