Blog

Forradalmi újdonság! Parksol - rossz-parkolás észlelés

Egy rosszul parkoló jármű akár több parkolóhelyet is elfoglalhat, vagy jogosulatlanul várakozhat például mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen. A Parksol forradalmi újdonsága azonban most segít a rosszul parkoló járművek automatikus felismerésében.

A Parskol videós parkolás irányítási rendszere eddig is számos hasznos funkcióval rendelkezett. Rendszámfelismerés, járműszámlálás, parkolás irányítás, szabad/foglalt parkolóhelyek lekövetése. Legújabb fejlesztésével a rendszer azonban már a rossz helyen parkoló autókat is felismeri.

Parksol-rossz-parkolás észlelés

Miért fontos ez Önnek?

Ha egy jármű rosszul parkol, több helyet elfoglalva, akkor az Önnek bevételkiesést jelent. De ez még nem minden. A dedikált parkolóhelyek (mozgáskorlátozottak, gyerekesek, VIP vendégek, elektromos autótöltő állomások) jogosulatlan használata az érkező és jogosan parkolni szándékozó autósok számára is bosszúságot, sőt nehézséget okozhat. Ez pedig csökkenti az ügyfélélményt. Ha pedig nem jó Önnél parkolni, akkor az ügyfél máshova megy majd.

Hogyan működik?

A rossz-parkolás észlelése egy videó elemzésen alapuló MI mélytanuló algoritmus, amely automatikusan felismeri a parkolóban helytelenül parkoló autókat. A megoldás a parkolás irányító rendszer kameráinak videó képét használja fel, hogy ne csak a szabad/elfoglalt helyeket, a járművek rendszámát, hanem a helytelenül parkoló autókat is észlelje.

Mi történik észleléskor?

A rosszul parkoló autóról a rendszer e-maileket küldhet az összes információval, beleértve a rosszul parkoló autó képét is.

Szükség esetén az információk REST, JSON üzeneteken keresztül vagy más módon elküldhetők harmadik fél szoftverének.

Már van parkolás irányító rendszerem. Hatalmas átalakítást igényel ez a fejlesztés?

A jó hírünk, hogy Önnek nem kell átalakítania semmit! Ez a megoldás tisztán szoftveralapú, és nem igényel további hardvert. Meglévő videós parkolásirányító rendszerekbe is beépíthető.

Legnagyobb előnyök

- A meglévő rendszer frissítéseként is használható.

- AI szoftveralapú megoldás. Nincs szükség további hardverre.

- Az információ nagyon fontos a speciális parkolóhelyek, például a fogyatékkal élők, a gyermekes családok, az elektromos töltők számára, ahol a helytelenül parkoló autó komolyabb problémát jelenthet.

- A rosszul parkoló autókról szóló információk a rendszámmal, a parkolóhely számával, az időponttal stb. együtt valós időben jutnak el a parkolóhely-kezelőhöz a szoftverünkön keresztül. Küldhető e-mail, SMS, REST, JSON üzenet a dedikált rendszereknek vagy harmadik féltől származó szoftvereknek is.

- Lehetőség van a rossz parkolás vizuális megerősítésére a szoftverünkön keresztül, az adott kamera videóképének felhasználásával.

Megszabadulna a rosszul parkoló autóktól, hogy parkolója több bevételt hozzon Önnek?

Keresse szakértőnket, aki áll rendelkezésére egy testre szabott megoldás kidolgozásában.

Kreutzer András
üzletfejlesztési menedzser
+36 30 233 10 30

Hílevél feliratkozás

* kötelező mező
© 2024 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online