Blog

Commend, több mint egy interkom rendszer

Az elmúlt év pandémiás időszaka alatt számos vegyi-, és gyógyszeripari partnerünknél vált kiemelten fontossá az úgynevezett tiszta terekben üzemelő hatékony interkom rendszerek kiépítése, megvalósítása.

A Commend WS sorozata kifejezetten ilyen kihívásokra készült.

A kommunikációs szolgáltatásokban történő kiesés, vagy a gyenge hangminőség hosszútávon a termelékenység visszaesését okozza. Bizonyos ipari körülmények között, akár balesetforrás is lehet, ha a munkatársak között kommunikáció megszakad vagy akadozik. Létezik olyan megoldás, amely segítségével megelőzhetők az ilyen, kommunikáció-kiesésből származó incidensek.

A Commend okos ipari interkom rendszereit pontosan erre a célra fejlesztették. Hogyan oldja meg a Commend interkom rendszer ezeket a problémákat?

A Commend interkom technológia nagy sebességű, jó minőségű kommunikációt tesz lehetővé a munkatársak, munkacsoportok között. Így növelve a termelési, biztonsági hatékonyságot.

Hogy mindez megvalósulhasson, a Commend interkom rendszer közös platformon kezeli az üzemi zártláncú kommunikációs rendszereket, okostelefon alkalmazásokat, ipari hangosbeszélőket. Ennek köszönhetően a területen, üzemben, laboratóriumban dolgozó munkatársak bármikor kapcsolatba léphetnek egymással függetlenül attól, milyen kommunikációs eszköz áll éppen rendelkezésükre.

A rendszer előnye, hogy kifejezetten ipari felhasználásra készült, ezért zajos munkaterületeken is problémamentesen használható. Mindez a Commend egyedi hang-, és jelfeldolgozó technológiájának köszönhető, mely érintésmentesen, zajszűréssel tesz lehetővé akár a video kommunikációt is.

Szintén a kifejezetten ipari célú fejlesztés előnye, hogy a rendszer környezeti hatásoktól függetlenül üzemeltethető. Nedves, hideg, forró időjárási körülmények között, extrém szennyezéssel járó gyártófolyamatok helyszínein, de akár magas munkavédelmi kockázatú területeken is kiválóan használható.

A rendszernek van kifejezetten olyan funkciója is, melyek a vegyi, és gyógyszeripari termelésre jellemző, úgynevezett tiszta terekben dolgozó munkatársak biztonságát is felügyelje. A tiszta terek jellemzően kutatólaborok, baktériumszűrt fejlesztő helyiségek, ahol a bent tartózkodók hosszú órákon keresztül végzik a munkát megszakítás nélkül. A Commend megoldásába beépítésre került egy úgynevezett hang monitoring rendszer. Ez a funkció a az ellenőrzött teremben figyeli a hang erősségét. Váratlan hangerő növekedés balesetet vagy segítségért kiáltást jelenthet. Amennyiben a rendszer érzékel egy - az előre meghatározottnál magasabb - hangot, automatikusan vészhívást kezdeményez a központi rendszerfelügyelet operátorának irányába.

A Commend ipari megoldásai más rendszerekkel is nagyszerűen kombinálhatóak. Zártláncú megfigyelő rendszerek, beléptető rendszerek, plc, scada és sok más rendszer integrálható a Commend platformba.

A Commend megoldásai ezen felül könnyedén integrálhatóak termelési folyamatokba is. Például a rendszer felügyelhet automatikus folyamatokat, ahol hiba esetén (elakadt termék az automatizált gyártósoron) automatikusan riasztja a területet felügyelő operátort. Az ilyen riasztásnak számos módja lehetséges. A zártláncú interkom rendszeren keresztül leadott hangjelzéstől, az okostelefonra küldött szöveges üzenetig többféle jelzésfajta választható.

Annak érdekében, hogy a riasztott területért felelős munkatárs gyors beavatkozását segítse, a Commend rendszer a teljes folyamatot képernyőn is megjeleníti. Ennek segítségével a munkatárs bármilyen szituációt könnyen kézben tud tartani.

Amikor egy vészhelyzet valóban bekövetkezik, a Commend interkom rendszer vészjelzőként is funkcionál. Gyors beavatkozást tesz lehetővé, valamint az adott vészhelyzet elhárítási folyamatain is végigvezeti az operátort.

A Commend interkom rendszer ipari és tiszta teres felhasználás esetén egy valóban gazdaságos, hatékony és biztonságos megoldás.

Amennyiben többet szeretne tudni ezen termékcsaládunkról keresse kollégánkat.

 

Kreutzer András

üzletfejlesztési menedzser

Mobil: +36-30/233-1030

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

© 2021 SBTProtect. All Rights Reserved. Designed By One Online