Migrációs, modernizációs lehetőségek

A Sinteso™ Move koncepció keretén belül lehetősége van meglévő, régi (elavult vagy már nem bővíthető) Siemens tűzjelző rend-szerének egyszerű és csekély beruházást igénylő bővítésére, fejlesztésére új Sinteso érzékelőkkel vagy új Sinteso központtal. Ezt a folyamatot nevezzük migrációnak. A migráció által megbízhatóbbá tehető a meglévő rendszer működése és fenntart-hatósága, továbbá elérhetők a Sinteso rendszer nyújtotta előnyös funkciók is.

Régi, elavult és/vagy nem bővíthető Siemens tűzjelző rendszerek esetén lehetőség van a rendszer modernizálására a teljes rendszer cseréje nélkül. Ezzel a módszerrel a megrendelő/beruházó/üzemeltető a saját anyagi korlátait alapul véve képes fokozatosan fejleszteni, modernizálni a meglévő rendszer. Ezt megteheti akár egyetlen érzékelő cseréjével vagy akár a komplett tűzjelző központ cseréjével is. Erre a célra használhatók a Sinteso termékcsalád migrációs érzékelői és központjai.

A Sinteso megoldásaival bővítheti és naprakésszé teheti meglévő AlgoRex® vagy CZ10 rendszerét a legmodernebb technológiával. Ezáltal a rendszer megfelel az új rendszerekre vonatkozó aktuális biztonsági követelményeknek is. A modernizálás folyamatában üzleti lehetőségei szerint választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet, megvalósítva ezzel a rendszer bővítését, modernizálását akár több ütemben is.

Érdemes figyelembe vennie, hogy egy régi rendszer modernizálása csökkenheti akár az eseti karbantartásra, hibajavításokra fordított költségeit is.


A migrációs lehetőségre az alábbi megoldások érhetők el:

    - Migráció központ oldalról

      Kollektív vagy MS9i címzett tűzjelző rendszer esetén lehetőség van a régi központ lecserélésére. Erre a célra az úgynevezett migrációs központok alkalmasak úgy, mint az FC2030, FC2060 vagy FC2080 típusú Sinteso tűzjelző központok. A központok bővíthetők kollektív vagy címzett MS9i hurokkártyákkal, így a meglévő érzékelők egyszerűen illeszthetők a központra. Továbbá bővíthető a rendszer új címzett FDnet-es hurkok kialakításával is.

Algorex tűzjelző rendszerek esetében az alábbi fejlesztési lehetősek érhetők el:


     
    - Migráció érzékelő oldalról

      A meglévő kollektív vagy PMT vagy AnalogPLUS érzékelő jelvonalak bővíthetők a tűzjelző központ megtartása mellett úgynevezett migrációs érzékelőkkel. Ezen érzékelők a multiprotokolos tulajdonságuknak megfelelően beilleszthetők kollektív vagy akár címzett AnalogPLUS jelvonalakra.

Ha a meglévő tűzjelző rendszerének eleme javításra szorul, a Sinteso intelligens megoldásokkal áll rendelkezésére a meglévő rendszer érzékelőinek lépésenkénti cseréjével. Ez a megoldás ideális alapot nyújt egy jövőbe mutató fejlesztéshez, modernizáláshoz. Akár egy érzékelőről, egy felügyeleti rendszerről vagy egy központról lévén szó, a Sinteso ideális megoldást jelent a rendszer működésének biztonságosabbá tételéhez valamint új, fejlett hálózati funkciók eléréséhez.

 

 A Siemens tűzjelző rendszereinek kronológiáját az alábbi ábrák szemléltetik:

Siemens tűzjelző központok kronológiája 

 Siemens tűzjelző érzékelők kronológiája