A videótechnika és a CCTV rendszerek a biztonságtechnika leggyorsabban fejlődő szakága, a fejlesztéseket még követni is nehéz. Ma már régen nem arról van szó, hogy a biztonsági őr egy sok kamera képét megjelenítő monitorral szemben ül és feszült figyelemmel próbálja követni az eseményeket, amely amúgy is csak néhány percig járna sikerrel.

A mesterséges intelligencia térnyerésének hála, a videómegfigyelő rendszerek hatékonyan képesek támogatni az őrszemélyzet munkáját.
 
 

Mestersége intelligencai megoldások:

Intelligens követés:

Az Intelligens követés lehetővé teszi a kamera számára, hogy felismerje és elkülönítse az álló személyeket, valamint a járműveket, de ráközelítsen és kövesse őket még akkor is, amikor mozognak. A rendszer képes folytatni a követést akkor is, ha a járművek és a gyalogosok átmenetileg megállnak a forgalomban közlekedési lámpák, torlódások vagy balesetek miatt. Az új szoftver mélytanulással (deep learning) érti meg az összetettebb jármű, gyalogosforgalmi szituációkat, helyzeteket.

Kerítésvédelem/Határellenőrzés:

A videóanalitika segítségével az épületek, energetikai létesítmények, repülőterek határai mentén történő behatolást már távolról, rossz időjárási viszonyok mellett is érzékelni lehet. A rendszer rendkívül érzékeny a mozgás irányára, és különböző környezeti és fényviszonyok mellett mesterséges intelligencia segítségével képes felismerni a kerítésen, bejáratokon vagy akár kifutópályán átjutni törekvő, guruló, kúszó vagy álcázott profi behatolókat, miközben minimalizálja a téves jelzéseket.

Célobjektumok osztályozása attribútumokkal:

Míg minden mesterséges intelligenciával működő kamera a látottakat olyan általános kategóriákba sorolja, mint a személy, arc, jármű és rendszámtábla, az SBT Protect-nél elérhető mesterséges intelligenciát használó rendszerek képesek mélyebbre ásni, és gyorsan, pontosan azonosítani a kamera látómezejében lévő objektumok különböző tulajdonságait.

Egy CCTV rendszer telepítése segít elrettenteni a bűnözőket a lopástól. Azonban fontos megemlíteni, hogy bár egy kamerarendszer megléte pozitív hatással van az adott objektum betörési esélyeire, sok esetben az elkövető megpróbálja magát felismerhetetlenné tenni a rögzített felvételeken.
 
Ilyenkor rendkívül fontos, hogy a telepítést, rendszeres karbantartást egy hozzáértő cég hajtsa végre, hiszen a biztonsági kamerák különböző helyzetekhez és környezethez más-más beállításokkal, funkciókkal rendelkeznek.

Ha szeretnénk, hogy

  • egy folyosón csak egyirányba lehessen közlekedni,
  • egy vészkijárat elé ne kerüljön akadályt képező tárgy,
  • egy autó ne parkoljon rossz helyen,
  • információt kapjunk a vásárlók számáról és kedvenc útvonalairól a boltunkban,

akkor a mai videómegfigyelő rendszerek ebben segédkezni tudnak.

Mint minden általunk telepített rendszer esetében, a videórendszereknél is a professzionális minőséget képviseljük, számos nemzetközileg is elismert gyártó termékeivel.