A magyar piacon sokféle gyártó sokféle tűzjelző rendszere megtalálható. Az általunk alkalmazott Siemens - korábban Cerberus- tűzjelző rendszer megoldások méltán híresek megbízhatóságukról és jó minőségükről. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy napjainkban is sok, egyes esetekben már 15-20 éve működő tűzjelző rendszer üzemel megbízhatóan. Ezen rendszereknél sem a műszaki problémák jelentik a gondot, hanem sokkal inkább az adott típuscsalád megszűnése, így a javításokhoz vagy bővítésekhez szükséges alkatrészellátás nehézsége, amelyre a Siemens migrációs programja szintén megnyugtató megoldást tud nyújtani az ügyfeleknek.

A tűzjelző rendszerekkel kapcsolatban alapkövetelmény, hogy megbízhatóan és gyorsan jelezzék a keletkező tüzet és annak jellemzőit (hő, füst, láng, szénmonoxid stb.), mindeközben véletlenül se adjanak jelzést az esetleges megtévesztő jelenségek megjelenésekor (por, pára stb.). A Siemens ezen elvárások kielégítésében is az élen jár.

Ne feledje, a tűzjelző rendszer akár hosszú évekig is csendben és észrevétlenül figyel, nem is vesszük észre a jelenlétét, de amikor tűz keletkezik, akkor nagyon gyorsan kell, hogy reagáljon és figyelmeztesse a védett térben levőket. A megbízható működés fenntartásához hosszú távon bizonyított, megbízható műszaki megoldások és felkészült karbantartói szakembergárda szükséges.

Cégünk a megbízható és széleskörű Siemens tűzjelző termékskála mellé komoly szakmai tapasztalatot és tudást biztosít a tervezés, a kivitelezés, a programozás/üzembe helyezés és a későbbi karbantartás folyamán is.


Sinteso™ tűzjelző rendszer család: a jelen és a jövő érzékelő rendszere

A Sinteso™ FS20 tűzjelző rendszer a Siemens legújabb fejlesztésű, globális tűzjelző központ családja, amely a legmagasabb biztonsági követelmények és a nemzetközi termék tapasztalatok együttes kombinációja. A tűzjelző központok, a kezelőegységek és az FCnet vezetékes hálózat megfelel az EN54-2 és az EN54-4 szabványoknak, valamint egyéb nemzetközi előírásoknak is. A Sinteso™ intelligens FDnet-es perifériáiban a legmagasabb szintű érzékelési megbízhatóság és a felhasználói igényeknek teljeskörűen megfelelő alkalmazhatóság egyesül.

Az intelligens Sinteso™ érzékelők eltárolják, összehasonlítják, valamint a különböző tárolt minták alapján kiértékelik az érzékelt tűzjellemzőket. Ha tüzet érzékelnek, akkor az információt továbbítják a tűzjelző központ felé, amely elindítja a tűzvédelmi vezérléseket. Működés közbeni hiba esetén is garantált a meghibásodott eszköz kezelése úgynevezett “csökkentett” üzemmódban. Az összes jelzés automatikusan megjelenik az adott központ kezelfelületén vagy egy adott kezelőpanelen. Az eseménymemóriában minden esemény és a pontos idő rögzítésre kerül, ami alapján később visszakereshető a tűz keletkezésének helye és ideje.
 

Érzékelők minden igényre

S-LINE detektorok ASA technológiával a kifinomult alkalmazásokhoz - C-LINE detektorok detektálási algoritmusokkal (DA) a standard alkalmazásokhoz: mindkét sorozat tartalmaz optikai-, hő- és kombinált érzékelőt, az S-LINE multiszenzoros érzékelő ezen kívül szén-monoxid érzékelővel is rendelkezik. A termékpalettát speciális érzékelők, például lángérzékelők, vezeték nélküli füstérzékelők és robbanásbiztos zónákhoz készült eszközök egészítik ki.

Szabadalmaztatott ASA jelkiértékelési technológia

A szabadalmaztatott ASA (Advanced Signal Analysis) technológiának köszönhetően az S-line eszközök páratlan érzékelési megbízhatóságot garantálnak, szinte kizárva a zavarjelenségek (pl.: pára, kipufogógázok, elektromágneses mezők) által okozott téves riasztásokat. A Siemens úttörő jelkiértékelési technológiája az algoritmusokra épülő korábbi megoldások továbbfejlesztése. Használatával minden tűztípusnál, még a legdurvább környezeti feltételek esetén is, egyedülálló érzékelési megbízhatóság érhető el. A megfelelő ASA paraméter használatával az alkalmazott algoritmus a várható tűzjellemzőkhöz és környezeti zavarokhoz igazítható minden egyes érzékelőben. A paraméter beállítások széles köre mellett, az ASA technológia elsöprő erejét az adja, hogy valós idejű jelfeldolgozása az algoritmusok dinamikus változtatásával a lehető legpontosabban képezi le az érzékelő környezetében zajló folyamatokat.

A neurális multikritérium érzékelő két optikai füst-, és két hőérzékélő elemet tartalmaz. Az érzékelő lelke az opto-elektronikus mérőkamra, amely kívül tartja a zavaró külső fényeket és emellett megbízhatóan érzékeli a füstrészecskéket. Az érzékelők jelzései intelligens elemzésen, összehasonlításon és kiértékelésen esnek át, így megbízható érzékelést garantálnak mindenfajta tűztípus esetén. Ezeken túlmenően, a multikritérium érzékelő előre konfigurálható a védendő terület tulajdonságainak figyelembevételével. Az előre kiválasztott ASA paraméter beállításnak köszönhetően a riasztás sokkal korábban és sokkal megbízhatóbban történik meg, mint más érzékelőkkel.

Minden integrálva – beleértve az oltásvezérlést is

Az FDnet hálózatba oltásvezérlő berendezések - például az XC10 oltóvezérlő központ - is integrálható, amely vészhelyzetben önálló egységként önállóan kiváltja az automatikus oltást a védett területén, és minden lényeges adatot továbbít a csatlakoztatott Sinteso™ tűzjelző központra. Nagy rugalmassága miatt az XC10 minden típusú automatikus oltórendszerrel kombinálható.

Rugalmas modernizációs megoldások

A Sinteso™ segítségével korszerűsítheti a meglévő Siemens tűzérzékelő rendszereket is anélkül, hogy minden eszközt azonnal cserélnie kellene. Az érzékelők, valamint a moduláris Sinteso™ tűzjelző központok kompatibilitásának köszönhetően a meglévő érzékelők és egyéb eszközök egyedileg cserélhetők, lépésenként hozva létre egy korszerű, új tűzjelző rendszert. Ez a lehetőség optimálisan illeszkedhet Ön költségvetéséhez és igényeihez, így ennek eredményeként befektetéseit mérsékelt szinten tarthatja.

Az Ön igényeinek és védendő ingatlanának leginkább megfelelő tűzjelző rendszer kialakítással kapcsolatban keressen minket bizalommal!