Az üzemeltetés legjobb barátja a parkoló szinteken

ParkSol egy minden környezeti körülmények között, kül- és beltéren egyaránt kiválóan használható parkoló menedzsment rendszer. Használatával elkerülhetők a parkolóház környezetében vagy benne kialakuló forgalmi dugók, a bolyongás, a fizetésekkel való visszaélések. A látogatók magas fokú elégedettségéhez vezet, mivel a parkolóhelyet keresők az erre használt idejük csökkentésével, jól látható jelzéseket követve a lehető leggyorsabban jutnak el egy szabad parkolóhelyhez.

Fejlett technológiájának köszönhetően a ParkSol parkoló rendszer elősegíti a parkolóház mindennapi zökkenőmentes működését, ezáltal fokozza a parkolóházak kihasználtságát. A rendszerbe megannyi hasznos lehetőséget integráltak, amelyek az előbb említett célt szolgálják.

A rendszer legfőbb előnyei:
 • Stresszmentes és kényelmes parkolási élményt biztosít az ügyfelek hosszútávú megelégedésére.
 • Azonnal érzékeli az üres és foglalt parkolóhelyeket, így valós időben tájékoztat a férőhelyek számáról.
 • Közvetlenül elvezet az elérhető parkolóhelyekre.
 • Megtérülő beruházás! Maximalizálja a jövedelmezőséget és a bevételeket (akár 15%-kal nagyobb forgalmat generál).
 • Megszünteti a körbe-körbe cirkálást, így a látogatók számára időt takarít meg.
 • Környezetbarát létesítményt biztosít és az üzemeltetési költségeket is mérsékeli. A rendszer az üres helyre vezeti a sofőrt, ezáltal kevesebb időt tölt bolyongással, így csökken a szénmonoxid kibocsátás, ezért nem kell folyamatosan működtetni a szellőztető rendszert, ezáltal költséget takarít meg.
 • Az időtúllépés felderítéssel visszaszorítja az illetéktelen parkolókat, így még több helyet szabadít fel igazi ügyfeleknek.
 • Elhárítja a fizetőparkolásoknál a csalás lehetőségét.
 • Az üzemeltető az összes statisztikát, mint pl.: parkolási idő, kihasználtság, forgalom, marketing célokra is használhatja, ezáltal további versenyelőnyhöz juthat.

Az egyes parkolóhelyek foglaltságát érzékelők jelzik és a színes visszajelző LED fények segítségével tájékoztatják a sofőröket, hogy melyik hely szabad. A parkolóterületen tájékoztató LED táblák jelzik, hogy az egész parkolóban vagy az egyes sorokban hány szabad férőhely található még.

Egyes tájékoztató LED tábla típusokkal akár egyedi üzeneteket, vagy reklámokat is megjeleníthetünk.

ParkSol nem csak a fedett parkolóházak vagy mélygarázs férőhelyek foglaltságának jelzésére és kezelésére képes, mivel lehetőséget ad a szabad ég alatt álló, fedetlen parkolók vagy utcai parkolóhelyek felügyeletére is vezeték nélküli, környezeti hatásoknak ellenálló érzékelők használatával.

„Okos kamerás” parkolási megoldások, azaz foglaltságjelzés videó analitikával

ParkSol intelligens foglaltságjelző rendszere túlmutat a szimplán ultrahangos gépjármű érzékelésen. A mai okos parkolástechnikai és a biztonságtechnikában is használatos videó analitikai megoldások révén a parkolót és a gépjárműveket teljes ellenőrzésünk és felügyeletünk alá tudjuk vonni, megtartva ezzel a rendet és a fegyelmezettséget.

A videó analitika abban is segítséget nyújt, hogy nem csak a parkolóhelyek foglaltságát, hanem a gépjárművek rendszámát is azonosíthassuk és adataikat feldolgozzuk.

A rendszer segítségével a parkolóhely igénybevételről szóló elszámolás havonta, vagy más egyedi időközönként gyorsan és egyszerűen rendelkezésre áll.

A rendszert úgy fejlesztették ki, hogy már meglévő IP kamerarendszer integrálására is alkalmas legyen (a kompatibilitást ellenőrizni szükséges). A kamerákkal megoldott foglaltságjelző rendszer jól kiegészíti a biztonsági kamerarendszert az épületben, mivel minden egyes gépjárművet megfigyelés alatt tudunk tartani.

ParkSol parkoló rendszer lelke a grafikus, alaprajzot is megjelenítő felügyeleti szoftver, amelyen keresztül minden egyes férőhelyen ellenőrizni tudjuk, hogy jogosultsággal rendelkező rendszámmal parkolnak-e az adott parkolóban. Automatikus riasztási események figyelmeztetnek bennünket, ha nem megfelelő helyre parkoltak be egy adott rendszámmal.

A szoftver olyan nyílt platformot kínál számunkra, hogy fejlesztéssel akár a létesítményünk arculatára szabhatjuk a megjelenését. Továbbá, ha egyéb rendszerek, mint például egy fizető automata rendszer is üzemel az épületben, könnyedén átadhatjuk a bérlői bérletkezeléssel kapcsolatos adatokat és információkat további feldolgozásra.

Komplex parkoló menedzsment megoldások

Azon túl, hogy cégünk a parkoló menedzsment rendszer tervezését, kiépítését és karbantartását is vállalja, megtalálható portfóliónkban minden olyan kiegészítő rendszer, amely a parkolók komplex gyengeáramú megoldásait érinti. Professzionális fizető automaták, jegykiadó és jegykezelő megoldások (QR kód olvasással, beléptető kártyás lehetőséggel, interkom rendszerrel, stb.).

Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezői kollégáink segítenek abban, hogy az Ön igényeit szem előtt tartva a leghatékonyabb megoldást találják ki és valósítsák meg, amely a parkoló használat jövedelmezőségét javítja, valamint magasfokú ügyfélelégedettséget eredményez, ezáltal előnyhöz juthat versenytársaival szemben.

A komplex rendszer a következőket foglalja magába:

 • rendszámfelismerő kamerák,
 • beléptető és jegykezelő terminálok,
 • fizető automaták (bankkártyás, készpénzes, applikációs fizetési lehetőség),
 • kézi fizetési pontok (kedvezményező pontok),
 • QR kódos fizetési megoldások,
 • foglaltságjelző rendszer,
 • telítettség jelző táblák (akár reklámszövegek megjelenítésére is),
 • sorompók (csuklós vagy normál).