Épülethangosítás – Vészhangrendszer

Cégünk a rendszerintegrációs megoldások szakértője és ennek a tudásnak a birtokában mindig arra törekszünk, hogy az ügyfelek által jelentkező összetett igényekre a legátfogóbb megoldást kínáljuk, amely növeli hatékonyságukat és költséget takarít meg.

Megoldásközpontú megközelítésünknek köszönhetően az épülethangosító rendszerek széles skáláját kínáljuk, amely megtestesül az evakuációs vészhangosító rendszerek, a klasszikus épülethangosítási megoldások, valamint az innovatív IP interkom hangrendszerek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében.

Problémák amelyekre megoldást kínálunk:

  • A létesítmény összetettségéből adódóan nincs lehetőség minden munkavállalót egyszerre megszólítani,
  • Nincsenek meg az adottságok az egyes területek külön-külön történő értesítésére,
  • Más rendszerekből érkező (vész)jelzések feldolgozása lassítja a megoldásukra tett erőfeszítéseinket.

Hogyan jutunk el a megoldáshoz?

Az épülethangosító rendszereknek többféle megoldása létezik, amely a rendeltetéséből adódóan különböző feladatok ellátására hivatott, az előírt szabványban rögzített módokon.

A fentiek alapján megkülönböztetünk

  • klasszikus hangrendszereket,
  • vészhangosító rendszereket,
  • IP interkom hangrendszereket.

Míg a vészhangrendszer fő feladata, hogy a tűzjelzés vagy valamilyen veszélyhelyzeti riasztás alkalmával biztosítsa, hogy a létesítményben tartózkodók mihamarabb értesüljenek a történtekről és a kiürítési tervnek megfelelően segítse kijutásukat a területről, addig a klasszikus hangrendszereket vagy IP interkom hangrendszereket, komolyabb szabályozási háttér nélkül, arra használjuk, hogy pl.: élőszavas bejelentéseket tegyünk létesítményünk egyes területein, ezzel biztosítva a hatékony információ áramlást.

A nagy teljesítményt és kiváló beszédérthetőséget az integrált 10 wattos D osztályú, beépített erősítőnek köszönhetjük. Minden egyes hangszóró külön kezelhető és konfigurálható, de akár egyedileg kialakított zónákba is tudjuk őket csoportosítani. Így, egy nagyobb létesítmény különböző pontjain egyidőben többféle üzenetet is képesek vagyunk lejátszani. Ezen üzenetek lehetnek előre rögzítettek vagy teljesen egyedi tartalommal bírók.

A hangszórók rendelkeznek talk-back funkcióval, így a diszpécser központnak az eszközök mikrofonjain keresztül visszajelzést adhatunk a vészhelyzet valódiságáról. Az audio monitoring lehetővé teszi, hogy emberi erőforrásainkat ne kösse le teljes egészében a megfigyelt területek ellenőrzése, ha a hangszóró a saját környezetében rendellenes hangerő szintnövekedést érzékel, máris jelzést küld a felügyeleti központba.

Az eszközök beépített bemenetei és kimenetei révén képesek más rendszerekhez történő illesztésre, de akár előre, egyedileg felprogramozott biztonsági vezérlések kezelésére is.

A AFLS 10H HG az audió jelet 16 kHz-es sávszélességen továbbítja, ezzel lefedve az emberi hang teljes frekvenciatartományát. Ez normál zajmentes környezetben nem nyújt többletet, de az ipari felhasználás során jelentősen megemelkedett zajszintnél úgy érezzük, mintha csak 1 méterről beszélnének hozzánk.

Egyszerű kivitelezés = költséghatékonyság

A teljes hangosító rendszerhez és az eszközök kommunikációs kapcsolatához nincs szükség központi erősítőkre, sem pedig hangszóró vezetékekre. Hálózati kialakításának köszönhetően a Commend eszközök nagy előnye, hogy egyetlen Ethernet kábelre van szükség, amelyen keresztül kihasználhatók a bennük rejlő lehetőségek és a tápellátás is PoE-n keresztül történik. Ezzel egy meglévő infrastruktúrával bíró létesítményhez is költséghatékony megoldást tudunk kínálni.

Az épülethangosítási rendszerekkel kapcsolatban felmerül kérdéseikkel keressék bizalommal munkatársunkat!

Kreutzer András

üzletfejlesztési menedzser

Mobil: +36-30/233-1030 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.