Siemens intelligens gázzal oltó rendszerek: fenntartható, gyors, biztonságos és környezetbarát

Nagy értékű elektromos kapcsolóberendezések, szerverszobák, transzformátorok tűzvédelmének csak az első lépése a korai megbízható jelzés, a tűz által okozott kár minimalizálására automatikus oltást is érdemes alkalmazni.

Az általunk alkalmazott - Siemens - oltási megoldások a legújabb technológiákat kínálják Önnek, évtizedes know-how és tapasztalatok alapján.

Oltógázok

gázzal oltó rendszerekben az oltást oltógáz végzi. Ezek lehetnek:

  • természetes gázok, amelyek a légkörben természetes formában előfordulnak, pl. nitrogén, argon, szén-dioxid;
  • kémiai gázok, amelyek mesterségesen előállítottak. A legismertebb ilyen gázok voltak a halonok, de ezeket az ózonrétegre gyakorolt káros hatásuk miatt világszerte betiltották. Helyettük jelenleg a legjobb megoldás a NovecTM 1230 ,amely környezetbarát, ózonkárosító potenciálja (ODP) nulla.

CDT - Constant Discharge Technology

A Siemens által kifejlesztett technológia az oltás kezdeti szakaszában létrejövő túlnyomás mértékét csökkenti. Biztosítja, hogy ne kelljen hatalmas nyomásra méretezni a rendszerelemeket, ezáltal költséget takaríthatunk meg a beruházás során. A gáz kiáramlása is egyenletessé válik, amely az oltás hatékonyságát növeli.

Oltásvezérlő rendszerek

Az SBT Protect által az oltásvezérléshez kínált XC10 oltásvezérlő központok megbízható megoldást biztosítanak tűzjelzésre és oltásvezérlésre egyaránt.

Alkalmazhatók egy szektoros és multi-szektoros oltó rendszerekhez, bármilyen oltórendszer vezérlésére.

A központok működhetnek önállóan (autonóm működés) valamint rendszerbe illesztve (integrált működés). Akár 16 oltó szektorig bővítve az XC10 alkalmas multi-szektoros oltórendszerek vezérlésére. Ez esetben előny, hogy több oltási szektor védelmére elegendő csak egy darab oltópalack csoportot alkalmazni.

Az XC10 oltásvezérlő központok tűzjelző rendszerekhez is illeszthetők, ezáltal a rendszer felügyelete is megvalósítható. Siemens tűzjelző központhoz illesztve grafikus felügyeleti rendszerbe való teljeskörű integrálás is lehetséges.
 

Intelligens oltórendszerek szerszámgépekhez

Sinorix al-deco STD

A Sinorix al-deco STD intelligens objektumvédelmi rendszer általános és teljeskörű védelmet nyújt szerszámgépek számára.

Főbb jellemzői:

  • észlelés és oltás elektromos forrás igénye nélkül
  • online felügyelet,
  • biztonsággal kapcsolatos funkciók (pl. automatikus leállítás).

A rendszer a szabadalmaztatott Lifdes érzékelőnek köszönhetően megbízható tűzérzékelést biztosít. Az oltási folyamat aktiválása pneumatikus eszközökkel valósul meg, ezért érzéketlen a technikai problémákkal, áramkimaradásokkal szemben, és immunis a megtévesztő jelenségekre. A biztonság szempontjából releváns adatok átfogó online ellenőrzése és rögzítése is lehetséges.

Bevált és bizonyított rendszer, nagy telepített bázissal.

Sinorix al-deco PLUS

A Sinorix al-deco PLUS tárgyvédelmi rendszerek a legmagasabb biztonságot nyújtják a szerszámgép teljes életciklusa alatt. Megfelelnek az EN 13849-1: 2008 szabványnak (4. kategória, PL e) és egyedi személyi védelem típusvizsgálati tanúsítvánnyal is rendelkeznek (2006/42 / EK irányelv szerint).

A rendszer VdS által jóváhagyott szelepekből és önellenőrző, redundáns alkatrészekből épül fel. Nem érzékeny semmilyen interferenciára. A gyors beavatkozás érdekében Online megfigyelés is lehetséges, továbbá a biztonság szempontjából releváns összes rendszeradat rögzítése ellenőrzés céljából biztosított. A tárgyvédelmi rendszer a meglévő biztonsági rendszerekbe is könnyen integrálható.