Parkoló rendszerek


A ParkSol egy minden környezeti viszony mellett kiválóan használható járművezetői és parkolás irányítási rendszer. Használatával elkerülhetők parkolóház környezetében vagy benne kialakuló forgalmi dugók, a bolyongás, a fizetésekkel való visszaélések. A látogatók magas fokú elégedettségéhez vezet, mert a környéken parkolót keresők ezen idejük csökkentése mellett jól látható jelzéseket követve a lehető leggyorsabban jutnak el egy szabad parkolóhelyhez. Így a rendszer által növelt színvonal fokozza a parkolóházak használatát.
Fejlett technológiájának köszönhetően elősegíti a parkolóház mindennapi zökkenőmentes működését. A rendszerbe megannyi hasznos lehetőséget integráltak, amelyek az előbb említett célt szolgálják. Minden egyes eszköz IP66-os védettséggel rendelkezik mely garantálja, hogy bármilyen környezeti hatás mellett kiválóan használja a rendszert. Az érzékelők Ethernet hálózaton keresztül kommunikálnak a központi számítógéppel, amin a parkolóhelyek vezérlésére létrehozott szoftver található. A LED kijelzők segítik a sofőröket, hogy minél hamarabb üres parkolóhelyet találjanak ezzel csökkentve a bolyongást és a károsanyag szint emelkedését a parkolóházban.
A szoftver modulos felépítésű, ami arra ad lehetőséget, hogy ne csak a parkolóhelyeket tartsa számon, hanem a különböző technikai berendezéseket is képes legyen vezérelni, így például a sorompókat, szellőztetést. A szoftveren különböző lehetőségek vannak, mint például a foglaltság, kihasználtság elemzés, bérbeadások vezetése, különböző riportok készítése és adatok átadása más szoftverek számára.

A rendszer legfőbb előnyei:

  -Stresszmentes és kellemes parkolási élményt biztosít.
  -Azonnal érzékeli az üres és foglalt parkolóhelyeket.
  -Közvetlenül elvezet az elérhető parkolóhelyekre.
  -Maximalizálja a parkolók jövedelmezőségét és a bevételeket (akár 15%-kal nagyobb forgalmat generál).
  -Megszűnteti a kanyargást és időt takarít meg.
  -Környezetbarát létesítményt biztosít és az üzemeltetési költségeket is mérsékeli.
  -Visszaszorítja az illetéktelen parkolókat az időtúllépés felderítéssel. Még több helyet szabadít fel igazi ügyfeleinek.
  -Csökkenti a dugók kialakulását és elhárítja a fizetőparkolásoknál a csalás lehetőségét.
  -Az összes statisztikát, mint pl.: parkolási idő, kihasználtság, forgalom, marketing célokra is használja.
  -Megteremti a kényelmes és komfortos parkolás élményét.

További előnyei:

  -Kihasználtság figyeléssel felderíthetők a szabad parkolóhelyek.
  -A rendszer az üres helyre vezeti a sofőrt, ezáltal az ügyfél kevesebb időt tölt bolyongással, így mérsékelt lesz a szénmonoxid szintje, ezért nem kell folyamatosan igénybe vennie a szellőztető rendszer, így költséget takart meg.
  -Nem szükséges minden egyes parkolóhelyhez érzékelő, ezzel kedvezőbbé téve a kivitelezést.
  -A személyi közreműködés minimális mind az időszükséglet, mind a szükséges képzettség vonatkozásában.
  -Minimális karbantartást igényel.
  -Könnyű a telepítés mely idejére nem szükséges bezárni a parkolót.
 
Rendszer elvi felépítése:
 
  Az egyes parkolóhelyek foglaltságát az érzékelők jelzik és visszajelző LED-ek segítségével tájékoztatják az ügyfeleket, hogy melyik hely szabad. Akár kétoldali érzékelési felülettel is rendelkezhetnek, így két szemben lévő parkolóhelyet egy érzékelővel is képes felügyelni. A visszajelző LED-ek villogási ideje állítható, így egy rendkívül energiatakarékos rendszert lehet felinstallálni. Az egyes zónákhoz 127 érzékelő tartozhat. Minden egyes zónavezérlőhöz lehet, de nem kötelező LED kijelzőket telepíteni, amik jelzik, hogy az aktuális zónában (akár szinteken) hány szabad férőhely található. A kültéri kivitelű LED kijelző masszív kialakításának köszönhetően, minden időjárási körülménynek ellenáll. Jelzi, hogy az egész parkolóban hány szabad parkolóhely található. Moduláris felépítésének köszönhetően bővíthető és különböző egyedi jelzések helyezhetők el rajta, mint például a mozgássérült parkolók számának jelzése stb.
A rendszer telepítése gyors. Az egyes érzékelők már felprogramozott állapotban kerülnek a megrendelő elé. A feltelepítés során a parkolóházat nem szükséges bezárni, így nincs forgalomkiesés. A kábelezési munkálatok egyszerűek mert szabványos kábeleken történik a kommunikáció.