Előző blogbejegyzésünkben a mesterséges intelligenciának (AI, vagy magyarul MI) az interkom rendszerek hangminőségének javításában betöltött szerepét mutattuk be. Azonban az SBT Protect-nél elérhető mesterséges intelligenciát használó rendszerek nem korlátozódnak pusztán a hangfeldolgozásra, hanem a videóanalitika területén is hatalmas lehetőségeket rejtenek. Ezen potenciált kihasználva az MI segítségével forradalmasíthatjuk a technológiát akképpen, hogy Önnek nem szükséges még a meglévő kamerarendszerét sem lecserélnie!

Az általános kommunikációban is, de a veszélyhelyzeti kommunikációban kiemelten fontos, hogy a beszélő felek jól hallják egymást. Az ipari környezet, a közlekedés háttérzaja sok félreértéshez vezet, mely vészhelyzetben akár életeket jelenthet. A Commend révén az SBT Protect Kft. a Mesterséges Intelligencia segítségével forradalmi lépést tett a hatékony kommunikáció felé.

Számos bejegyzést írtunk már a video megfigyelő rendszerekről, a beléptetőkről, az érzékelőkről. Az épületbiztonság egy fontos tényezőjét azonban eddig mostohán kezeltük. Az épülethangosítás megléte és minősége nagyban hozzájárul a hatékony vészhelyezti kommunikációhoz. A technika fejlődése ezt a területet sem kerülte el, így most összehasonlítunk két megoldást, megnézve előnyeiket, hátrányaikat.

A körülöttünk lévő világ folyamatosan változik. Igaz ez az autókra, a műszaki megoldásokra, de még a hétköznapi használati tárgyakra is. Nem meglepő hát, hogy a biztonsági iparágban is újdonságok jelennek meg, melyeket az SBT Protect folyamatosan figyelemmel követ. Ezen blogbejegyzésben azt vizsgáljuk meg, melyek 2024 legmeghatározóbb technológiai trendjei.

Napjainkban sorra „húzzák fel” a kisebb-nagyobb épületeket, társasházakat, amelyek környezetében nem kis problémát jelent a parkolás. Szerencsére, ma már nem épülhet fel úgy társasház, hogy ne alakítsanak ki hozzá megfelelő számú parkolóhelyet. Ha nincs elegendő hely, akkor sok esetben ez beállóhelyekkel rendelkező teremgarázs formájában épül meg. Ezen területek védelmére kínál a Siemens - DURAN költséghatékony és megbízható megoldást.

A napokban mutattuk be azt, hogyan integráltuk a Commend megoldásait a Mol Campus projektünk keretében. Ezek a megoldások azonban nem csupán egy napi akár több ezer munkatársat és vendéget fogadó irodaháznál használhatóak, de olyan területen is, ahol naponta több százezer ember fordul meg. Új cikksorozatunkban megvizsgáljuk, mit nyújthat a Commend a reptéri kihívások esetén.

Page 1 of 3